(recept
si oblíbilo 64 návštěvníků)
Indiánský kotlík - vše v jednom hrnci, dietní a báječná chuť tymiánu!
Potřebné ingredience
4 roštěnky nebo zadní hovězí, 1 pytlík malé mrkvičky, cibule, brambory, sůl, tymián, olej
Postup přípravy
Základem tohoto jída je tymián, na něm nešetříme. Jídlo je velice dietní a navíc si ušetříme špinavé hrnce, neboť se celé jídlo vaří pouze v jednom hrnci. Maso si naklepeme. Pokud budeme dělat maso vcelku, nemusíme naklepávat. Maso posolíme a dáme je do hrnce, ve kterém jsme si rozpálili trochu oleje. Opečeme ze všech stran, přidáme 1 ČL tymiánu. Podlijeme mírně vodou a necháme dusit. Jakmile je maso mírně měkké ( cca po 30 - 40 minutách) přidáme do hrnce malé mrkvičky (můžete i mrkev nakrájet na kolečka) a lehce posolíme a opět přidáme trochu tymiánu. Po 10 minutách přidáme cibuli. Nejlepší jsou malé cibulky, já je neměla, takže jsem 2 velké cibule nakrájela na půlkolečka. Nakonec přidáme opět nejlépe malé brambůrky, jinak nakrájíme brambory taky nakolečka a přidáme je do hrnce. Lehce posolíme a přidáme špetku tymiánu. Jakmile jsou brambory měkké, je jídlo hotové . Upozorňuji, že zelenina má jinou chuť, než jsme zvyklí, protože je dělaná v páře.
naklepeme si maso a posolíme
Maso opečeme ze všech stran
Přidáme mrkev
....pak cibuli
....a nakonec brambory
U nás je to oblíbenější, než klasické hovězí s mrkví
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
judunaja
(upraveno)
9. 7. 2012, 12:30
Dělala jsem k obědu. Jídlo vynikající, vůbec bych nevěřila, jaký je tymián kouzelník . Snědla i moje 20 letá dcera, která ( jak tvrdí), by hovězí do pusy nevzala . Hned jsem Váš recept okopčila a rozdala v práci Díky za inspiraci a hl. za výborný nápad, na výborné jídlo z jednoho hrnce Zuzana
ivikbublik
(upraveno)
2. 7. 2012, 17:05
Právě jsme dopapali tento obídek, bylo to výborný akorá když jsem začla vařit a nepřečetla jsem si postup do konce, takže jsem tam dala hodně vody myslela jsem, že jsem to tím zkazila, ale ne. Bylo to takový dorbý blátíčko z těch brambor a moc nám to všem chutnalo
katuska85
(upraveno)
9. 1. 2011, 9:46
dělám často a pořád má veliký úspěch díky za super receptík
Danča 2
(upraveno)
27. 5. 2010, 13:29
Tak jsem dělala a musim říct,že to byla naprostá bomba ....dělala jsem v největším hrnci,že bude i na druhý den a všechno jsme sežrali ....jen jsem v krámě nesehnala tymián,tak jsem dala koření na divočinu a i tak to bylo suprovní. ..už se na to opět chystám,asi o víkendu a moc se těšim
Karelia
(upraveno)
28. 5. 2010, 9:25
@Danča 2
Danko, tak to jsem moc ráda . Dost z Vás zkoušíte to koření na divočinu, tak to taky v neděli zkusím, je tam vlastně taky tymián, taklže by to nemělo být zas až tak jiné. Jdu do toho
NIRI
(upraveno)
6. 5. 2010, 12:23
Moni,dnes jsem dělala na oběd a je to fantastická dobrota.Moc děkuji za recept,který nemá chybu.Už vím že to budu dělat ,chutnálo opravdu i mému chlapovi který má rád spíš klasiku,a to je co říct.Díky,díky moc Irena
Karelia
(upraveno)
7. 5. 2010, 14:08
@NIRI
Tak to jsem fakt ráda , u nás se vlastně už ani jiná varianta nedělá
bašťanka
(upraveno)
3. 5. 2010, 19:35
Mončo chci se zeptat zda je tam ta cibule nutná....my ji moc neradi
Karelia
(upraveno)
4. 5. 2010, 19:57
@bašťanka
Marcelko, to záleží čistě na Vás, my jí tedy dáváme hodně, protože je v tom hrozně dobrá a chytí úplně jinou chuť
bašťanka
(upraveno)
5. 5. 2010, 7:37
@Karelia
děkuji
Karelia
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:16
@bašťanka
No není vůbec zač
bašťanka
(upraveno)
8. 5. 2010, 10:04
@Karelia
Mončo takže jsem dnes vyzkoušela ale z vepřových plátku a místo tymiánu jsem dala provensálské koření a musím říct že opravdu bezva bašta všichni jsme se moooooc olizovali díky za bezva tip na něco nového do jídelníčku
Zrušený účet
(upraveno)
18. 5. 2008, 15:30
Dnes jsme dělali už potřetí a vždy si moc pochutnáme, díky za super recept! Jen ty brambory děláme zvlášť, tomu mému nad párou nechutnají (ale o to více dávám do hrnce mrkve, ta je nad párou a s tymiánem naprosto úžasná)!
Karelia
(upraveno)
21. 5. 2008, 11:30
@
Jsem ráda, že chutná....u nás je toto jídlo každý měsíc, zítra zrovna budu dělat. Tím fakt nic nezkazíte a hlavně je to jedno z mála jídel, které mohu jíst i já a nemusím si vařit nic zvlášť pro dietní stravu.
Sarous
(upraveno)
17. 3. 2008, 17:34
Indiánský kotlík je výborná dietní bašta.Na kotlíku si pochutnal i můj manžl a to je co říct. velká výhoda je, že se vaří v jednom hrnci a není nšpiněné nádobí.
Karelia
(upraveno)
18. 3. 2008, 21:26
@Sarous
Jsem ráda, že jste byli spokojeni. Ano, proto vařím toto jídlo ráda, je dietní a přesně jak říkáte, dělá se vše v jednom hrnci....to je pro nás, kdo myjí nádobí ....neocenitelné
Lupami
(upraveno)
4. 2. 2008, 17:38
¨dobrý večer Moniko, dneska jsem Váš receptík vyzkoušela na oběd , po pravdě trochu jsem se bála množství toho tymiánu . ale bylo to opravdu mooooooooooc baječné, byla jsem za . moc děkuji za inspiraci!! . Lucka a
Karelia
(upraveno)
4. 2. 2008, 17:47
@Lupami
Lucko, to mě moc těší. My mrkvičku s bramborem už ani jinak neděláme. Navíc, já se pokouším dát nějaké to kilo dolů, tak tohle těch kalorií moc nemá. Toho tymiánu se skutečně nikdo bát nemusí, tem k tomu zkrátka patří. Moc děkuji za hezký komentář
makrap
(upraveno)
21. 1. 2008, 22:53
Dobrý večer, Mončo, konečně se dostávám k tomu, napsat vám komentář. Jídlo bylo opravdu skvělé , ten tymián tomu dodal na chuti. Akorát jsem neměla ani malé mrkvičky, ani malé cibulky, a dokonce ani malé brambůrky, vše jsem krájela na kolečka Takže příště bude ještě lepší. Chválím, určo budu dělat častěji. Díky, Marta
Karelia
(upraveno)
4. 2. 2008, 19:47
@makrap
To vůbec nevadí, že jste neměla malé mrkvičky ani brambůrky, je to fajn i bez nich. Já taky, když nemám malou přílohu, nakrájím jako Vy, velké kousky.
makrap
(upraveno)
8. 1. 2008, 12:03
Dobrý den, rozhodla jsem se zítra vyzkoušet. Mícháte to nějak během dušení, nebo se nechávají jednotlivé vrstvy tak? Asi se nemíchá, že? Díky za odpověď na asi hloupý dotaz Marta
Karelia
(upraveno)
8. 1. 2008, 17:51
@makrap
Vůbec není hloupý....ne, nemíchám, protože všechny vrstvy jsou podle toho, jak rychle se dělají.