Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 814 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5.0
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky (trochu "nakynou", nejlépe dělejte malé tenké proužky a dávejte dále od sebe) a pečeme tak na 150 stupňů do hněda. Píšu to dle naší trouby, která většinou peče rychleji než se kolikrát uvádí v receptech, máte-li třeba nějakou plynovou, můžete dát i více třeba 170 stupňů, aby se krásně nafoukly, poznáte již podle prvního plechu.
Čokoládový krém: Všechny suroviny KROMĚ másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit - tento krok dělám ještě před rohlíčkami ,za tu dobu to hezky vychladne. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučka a přidáme vychlazenou hmotu. Vznikne moooc dobrý krém. Rohlíčky nazdobíme krémem - dělám stejnou zdobičkou jako rohlíčky, necháme ztuhnout nejlépe na balkoně a pak polejeme čokoládovou polevou.
Množství krému vychází tak akorát na rohlíčky, někdy zůstane tak 10 rohlíčků,ale s tím si jistě poradíte:-)
Na zkoušku můžete udělat z poloviční dávky, je jich poměrně dost,ale u nás jsou stejně hned pryč...
Jsou úžasně křehké, rohlíčky se krásně a lehce dělají a opravdu chutnají všem...Je to naše nej cukroví.
A ještě musím dopsat dle jedné maminky, která rohlíčky spočítala, psala že je dělala malinké,což já dělám taky - a bylo jich 179 ks z této dávky,takže opravdu stačí a stejně je zaručeno,že zmizí:-)

Takhle vypadá hmota na rohlíčky

Takhle uvařená hmota na krém - ještě bez másla s cukrem

Nachystaný plech na pečení - vyfotila jsem zde i zdobičku,kterou používám já

Upečené rohlíčky

Rohlíčky s krémem...

A s polevou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Aaalenkaaa 7. 12. 2021, 10:42
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - jak šleháte nad parou to těsto? Ručně do tuha takhle smích nevyšlehám, nebo máte nad parou a šleháte el. šlehačem? Nelze to dělat klasicky - mimo páru, normálně v robotu?
adriM 4. 12. 2022, 20:08
@Aaalenkaaa Dobrý den, šlehám nad parou el. šlehačem - mám ruční šlehač.
Sarykk 5. 12. 2021, 14:11
(Y) (Y) (Y)
adriM 4. 12. 2022, 20:09
@Sarykk (banky) (andel)
kalvíno 26. 11. 2018, 22:48
Také je letos zkusím. (andel)
adriM 30. 11. 2018, 9:52
@kalvíno Tak dejte vědět (Y)
tulipanka 26. 11. 2018, 17:31
(Y)
adriM 8. 12. 2019, 16:54
@tulipanka (Y) (andel) (andel)
srneckova 10. 12. 2016, 21:54
(Y) (Y) (Y)
adriM 9. 12. 2017, 17:13
@srneckova :-)
rraketka 9. 12. 2016, 19:28
Jakou mají chuť rohlíčky po upečení? Pekla jsem je 20 minut při 150-170 °C, jsou upečené, ale hořké. Pekla jsem je z vlašských ořechů.
adriM (upraveno) 10. 12. 2016, 22:26
@rraketka Je tam poměrně dost cukru, takže sladké. Hořké podle mě můžou být jen díky nahořklým ořechům... Dělala jsem zrovna dnes.
Markytka01 15. 12. 2015, 14:23
Dobrý den, ta poleva mi na nich nedrží. Jak to děláte? Poléváte nebo namáčíte? :-|
ivule 27 15. 12. 2015, 21:57
@Markytka01 já na malou chvilku hodím tác i s cukrovím do mrazáku pak to jde namáčet jedna báseň :)
adriM 15. 12. 2015, 15:49
@Markytka01 Dobrý den, namáčím, ale předtím je nechám ztuhnout na balkoně, pak tuhne hned i poleva.
monky3 15. 12. 2015, 14:27
@Markytka01 S dovolením odpovím za paní... namáčím takto, snad Vám to pomůže http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5717&user=66156 (L)
blanuse156 9. 12. 2015, 11:28
Tak jse se nechala také zlákat a půjdu je dělat. (Y) (Y)Jen jse se chtěla ještě zeptat,jestli máte nějaký speciální recept na tu čoko polevu? ^o) ^o) (^)Moc díky...
adriM 9. 12. 2015, 21:48
@blanuse156 Nene čoko poleva je normální rozpuštěná čokoláda nad parou. Pokud nebude tekuté, můžete přidat kapku ztuženého tuku, ale málo.
Nadys 9. 12. 2015, 0:24
(F)
Nikouska 5. 12. 2015, 8:57
Chci se do nich pustit :-) jak dlouho asi pred Vanocemi? Uz tento vikend? Vydrzi (pokud je nesnime :-D ) Dekuji :-)
adriM 8. 12. 2015, 23:12
@Nikouska Záleží kde skladujete, já na balkoně, takže o víkendu bych klidně už dělala.
Janka24r 22. 12. 2014, 9:39
Tak jsem je udělala na zkoušku z poloviční dávky, a to byla chyba 8o| Už jsme je totiž snědly ,-) ,-) ,-) Takže děkuji za super recept, dnes jdu znova na to (Y)
adriM 5. 12. 2015, 0:23
@Janka24r Osvědčené a stále dobré, tak hurá do pečení i v roce 2015 |:o) (andel)
eluli 18. 12. 2014, 15:14
Včera jsem pekla a jsou vynikajícíííí. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Příští rok budou taky.Díky za recept a krásné vánoce. (banky) (sampus)
Monis 14. 12. 2014, 18:34
Tak i ja jsem se nechala rohlicky zlakat.Po precteni nekterych komentaru jsem mela strach,aby se mi povedli.Vse v pohode.Rohlicky jsem pekla na 130st. asi 20min.Je jich opravdu hodne,stali me to 4h prace ,-) ,-)Ale vysledek je bajecny,pristi rok jdu do nich opet (Y).Moc dekuju za super recept a preji krasne vanoce (banky)
adriM 15. 12. 2014, 16:07
@Monis Tak to jsem ráda, že se povedly. Já letos dělala na 2x, poprvé rohlíčky a jiný den krém a poleva a přišlo mi to mnohem rychlejší :-D
zjelenice 10. 12. 2014, 20:32
... nechápu... tolik roků je dělám a letos katastrofa. Už podruhé jsem vyšlehala vše na těsto. Dám plech do trouby, krásně vyběhnou a po chvilkce vidím, jak splaskávají, jsou gumové a když je vytáhnu z trouby tak po vytažení jsou jako betonová placka... tušíte kde je chyba?
adriM 11. 12. 2014, 18:45
@zjelenice Dobrý večer, to netuším, občas se prostě někomu nezdaří. Můj postup, vyšlehat dotuha a ať jsou teplé, pak chvíli klidně nechat zchladnout v hrnci a dát péct pomalu, nedávat do hodně vyhřáté trouby, zkuste třeba jen 130 stupnů, když se to tak suší, tak by to přece nemělo splasknout. Nemůže být rozdíl třeba ve velikosti bílků? Že byste měla nějak velká vejce?
monbek 3. 12. 2014, 13:05
MILUJU JEEE!!! (L) (L) (L)
adriM 4. 12. 2014, 14:50
@monbek My taky :-D
ORCHIDEJ77 13. 12. 2013, 8:38
(Y)dneska se na ně chystam,kolik ks z jedné dávky asi je ,,,,???? *-) diky
adriM 13. 12. 2013, 10:29
@ORCHIDEJ77 Evi nikdy jsem nedělala ale paní níže píše, že napočítala cca 260 ks asi 4 cm dlouhých. Je jich dost, ale většinou každému chutnají, tak ve finále i málo :-) Ať se povedou (F)
adriM 29. 11. 2014, 22:31
@adriM Tak a jdeme letos opět na to :-D (G) (stromecek)
deniska1978 12. 12. 2013, 11:08
moc dekuji za super receptik, delala jsem poprve a povedly se na jednicku, nevim nevim kolik mi jich zbude do Vanoce ,-) delala jsem jen z polovicni davky ale asi pridelam protoze jsou fakt super, ja pekla na tech 150 do zhnednuti a jsou krasne pevne , ted rano jsem jeden okusila a super drzi tvar vse tak opravdu poradne vyslehat a vysusit!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
adriM 13. 12. 2013, 10:28
@deniska1978 Denis super, přesně tak dělám i já a povedou se každý rok |:o) Tak ať chutnají (andel)
Markisa.z 12. 12. 2013, 10:15
Vaše rohlíčky dělám již poněkolikáté a už se nemůžu dočkat na ty letošní. Díky za skvělý recept. (F) Jen bych ráda poradila některým, kterým se nedaří ten sníh s cukrem a mají ho tekutý, jak čtu v komentářích. Takže já si nejprve vyšlehám samotné bílky se špetkou soli, pak teprve přidávám cukr, až to pěkně stojí, tak dávám nad páru a šlehám úplně do tuha, až je sníh lesklý a pevný. Sušit v troubě to chce taky aspoň 50min, jinak máte prostředek syrový a stane se, že jak na to dáte krém a polevu, tak se rozpadá. Ještě k tomu zdobení, polevu dávám na zatuhlý krém. Snad to někomu pomůže. Krásné Vánoce nejen autorce receptu. (banky)
adriM 13. 12. 2013, 10:28
@Markisa.z Markét děkuji za vyčerpávající rady pro ostatní, já tedy nesuším až tak dlouho, ale záleží určitě i na troubě. Váš postup bude možná jistější pro ty co se jim nedaří. Hezké svátky (stromecek)
Kvíčalka 12. 12. 2013, 10:43
@Markisa.z (Y) Hezky jste to popsala.Chce to sušit tak na 100 - 120 st.Podle trouby.
Eillee 11. 12. 2013, 7:14
Nevím kde se stala chyba, ale rohlíčky se mi po chvilce v troubě rozlily v jednu velkou placku :-@ ,-)
adriM 13. 12. 2013, 10:26
@Eillee Luci fakt??? To je divné, tohle tu snad ještě nepsal nikdo, max to někomu maličko splasklo... Tak nevím, byly bílky dost vyšlehané?
ondraha 25. 11. 2013, 22:39
Dnes jsem pekla Vaše rohlíčky. Jsou super!! (Y) (Y) Určitě upeču i na vánoce. http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?user=53361 Prima recept. (clamp) Katka H. (hello)
adriM 27. 11. 2013, 10:53
@ondraha Teda máte je opravdu krásné, i s tím vylepšením s čokoládovou vlnkou, fakt super (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie