(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
SÝROVÉ FONDUE
Potřebné ingredience
recept je převzatý z časopisu Albert. U nás se osvědčil. Budete potřebovat: 300 g ementálu (z našich sýrů je vhodné Blaťácké zlato), 300 g sýra Gruyére (opět, místo tohoto sýra lze použít Primátor nebo celých 600g dát v Blaťáckém zlatě), 1 stroužek česneku, 3 dcl bílého suchého vína, 2 lžičky Solamylu, 4 lžíce kirše nebo jiné pálenky nevýrazné chuti, pepř, strouhaný muškátový oříšek. Na namáčení kousky bagety či housky, předvařená brokolice, baby karotka, minipárečky, kousky vařeného masa, šunky apod.
Postup přípravy
Sýr jemně nakrájejte nebo nastrouhejte, pánev vytřete česnekem, nalijte do ní víno a zahřejte ho. Za stálého míchání přidávejte sýr, až vymícháte hladký krém. Zahustěte jej Solamylem rozmíchaným ve studené vodě a přihřejte. Těsně před podáváním zalijte fondue pálenkou, okořeňte a postavte doprostřed stolu na ohřívadlo. Fondue se musí zvolna zahřívat, aby sýr neztuhnul, nesmí se však vařit (pozor na intenzitu zdroje tepla, rád se připaluje!) .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
10. 7. 2013, 1:02
Hmmmm, díky za tip
olasek
(upraveno)
19. 5. 2013, 8:24
tyhle fondy dělám už léta, recept mám od tety a musím napsat že jsou skvělé! U nás doma velice oblíbené, vyzkoušejte je -stojí za to!!! My tedy namáčíme pouze nakrájené pečivo- bagetky, celozrné-více druhů, je to super dá vyniknout chuti sýrů...
HunchiBunchi
(upraveno)
20. 5. 2013, 21:53
@olasek
Máte pravdu, bagetky a různé pečivo jsou v této sýrové omáčce nejlepší.