(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Sedmikráskový med opravdu moc dobrý
Potřebné ingredience
200 g sedmikrásek ,1 l vody,1 kg cukru krystal,2 citrony,2 pomeranče.
Postup přípravy
Natrhané květy dejte do hrnce a zalijte litrem vody.Vařte je asi 30 minut na mírném ohni,pak hrnec odstavte a květy nechte luhovat nejlépe do druhého dne.
Následující den květy sceďte přes jemné síto a nechte okapat aby jste dostaly veškerou tekutinu.Přidejte pomerančovou a citronovou šťávu bez dužniny a cukr,promíchejte a vařte asi hodinu,aby se tekutina odpařila a med měl příjemnou konzistenci . :-):
Následující den květy sceďte přes jemné síto a nechte okapat aby jste dostaly veškerou tekutinu.Přidejte pomerančovou a citronovou šťávu bez dužniny a cukr,promíchejte a vařte asi hodinu,aby se tekutina odpařila a med měl příjemnou konzistenci . :-):
Vařené sedmikrásky necháme den vyluhovat -
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitka Jack.
(upraveno)
11. 5. 2013, 22:41
zkusila jsem a je opravdu výborný
herlíci
(upraveno)
6. 5. 2011, 9:57
Miru vypadá pěkně, kdysi jsme dělávali z pampelišek, ale bylo tam asi moc citronu a nebylo to příliš dobré. Jen mi zaráží těch 200 dkg ? To jako 2 kg? Myslím, že se to tenkrát počítalo na kusy.
Snezenkakyticka
(upraveno)
9. 5. 2011, 8:26
@herlíci
Ivčo taky dělám sedmikráskový na kusy, na 500 ks rozkvetlých hlaviček 2 citrony bez pecek 1 litr vody a pak 1,5 kg cukru, toť vše
tomtyna
(upraveno)
6. 5. 2011, 14:18
@herlíci
Ivo já jsem tam dala 2 citrony a 2 pomeranče a bylo to dobrý i dětem to moc chutnalo ivo už jsem to opravila má tam být 200 g já vím že to má byt na kusy , já jsem jsi nejdřív ty pampelišky spočítala a pak navážila abych to nemusela počítat Mirka