(recept
si oblíbilo 636 návštěvníků)
MAZANEC - VÁNOČKA ... luxusní!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
250 ml mléka 100 g herry 100 g cukru 1 vanilkový cukr 2 žloutky 1 vejce špetka soli 400 g pol. mouky 200 g hl. mouky 2 1/2 lžičky suš. droždí
Postup přípravy
ingredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po ukončení programu těsto propracujeme rukama a rozdělíme na dva bochánky. Dávat 2 bochánky na jeden plech je chyba, protože se k sobě během pečení přilepí. Je lepší upéct každý zvlášť. Těsto má super konzistenci... ...vůbe nelepí a je krásně vláčné! Já jsem vůbec nepotřebovala vál a mouku! Bochánky necháme nakynout, až se jejich velikost zdvojnásobí. Je to kynutí na cca 1 hodinku. Jestli nakynou málo, můžou během pečení popraskat. Po nakynutí potřeme bílky a posypeme mandličkami. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °c a pečeme 30 min. po upečení necháme vychladnout na mřížce.
Tento mazanec je super mňamózní, nedá se srovnat s tím, co koupíte v obchodě.
Doporučuju upéct!!!!
POZOR: je děsně žravý, za pár min se po něm zapráší!!!!!!!!!!!!!!!!
Tento mazanec je super mňamózní, nedá se srovnat s tím, co koupíte v obchodě.
Doporučuju upéct!!!!
POZOR: je děsně žravý, za pár min se po něm zapráší!!!!!!!!!!!!!!!!
takové mazance se povedly paní Radmile P (rapro)
Loupáčky Petry R (pesinka)
Luxusní mazanec paní Denisy D (d12420)
parádní mazance Katky V (katka abc)
Paní Hana M (bakulča) upekla mazanec s oříšky
A zde nááádherné vánočky od Martiny H. (žirafka 1)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zzanda
(upraveno)
25. 12. 2016, 12:51
Milá Aničko,tak tento rok jsem dělala poprvé na vánoce mazanec a musím říct,že bomba vylepšila jsem si ho naloženým hrozynkama v rumu,ořechy a kandované ovoce musím okomentovat komentář dole podle mě každýmu chutná něco jiného,někdo má rád hutné vánočky po kterých člověk k.o a někdo takový nadýchanější jak máte vy pro nás opravdu luxusní člověku není těžko jak po hutné vánočce
karmosa
(upraveno)
4. 6. 2017, 13:01
Luxusní !
tulipanka
(upraveno)
16. 7. 2016, 20:44
ukládám právě kyne
scarlet1
(upraveno)
16. 7. 2016, 19:00
Dobrý podvečer, dneska jsem pekla podle Vašeho receptu vánočku a byla opravdu skvělá. Luxusní. Moc děkuji za recept. Jinou už dělat nebudu. Maruška.
Lullalibby
(upraveno)
26. 4. 2016, 22:04
Tak jsem nedávno upekla-nechala jsem se zlákat nadpisem LUXUSNÍ- a k pochvalným komentářům se nepřidávám,protože mazanec nám vůbec nechutnal.Nějak nemohu přijít na to,co je luxusního na suchém,dusivém mazanci bez chuti a vůně.Byl jak kupovaný,neměl žádnou chuť,nevoněl(při pečení dokonce naopak smrděl jako kdyby se těsto pálilo)a kus ho zůstal,protože každý jenom ochutnal a víc nechtěl,takže nic luxusního jsme na něm neshledali.Syn ho po pár soustech dokonce odložil se stručným komentářem-"fuj".Takže u nás absolutně bez úspěchu.Asi jsme moc zhýčkaní jiným receptem na mazanec též zde z MMB,to jsou luxusní mazance!Žádný jiný je nepřekoná.Peču vždy čtyři a druhý den již nejsou.Už samo to těsto je tak neuvěřitelně chutné,že ho po kusech jíme i syrové,jak je vynikající.Tomu se říká "žravý" mazanec!Těsto voňavé,vláčné že vláčnější už být nemůže,velmi chutné,prostě pohádka nad pohádky.Takže tento mazanec péct už nebudu ale rozhodně jsem za zkušenost vděčná,aspoň vím,že nemá smysl dělat jiný recept než ten,který peču již roky.Ale tomuto musím přiztnat alespoň jedno plus-vykynul opravdu skvěle a těsto nelepilo.
Česťa kuba
(upraveno)
15. 7. 2016, 23:11
@Lullalibby
Stačilo napsat FUJ a nevypisovat takovou romantiku
Lullalibby
(upraveno)
13. 8. 2016, 12:42
@Česťa kuba
V tom s Vámi nesouhlasím.Jestliže člověk něco nebo někoho kritizuje,je nutné být konkrétní,aby bylo jasné,co je špatně(nebo dobře).Když někdo řekne FUJ na adresu Vaší osoby,také nebudete vědět,jestli jste pocákaná od bláta,smrdíte nebo si dotyčný myslí,že hnusnější ksicht v životě neviděl.Slovo "FUJ" nevypovídá absolutně o ničem.To máte jako s výchovou dětí-nestačí dítěti říci že zlobí.Dítě si pod tím nepředstaví vůbec nic-rodič musí konkretizovat,např.že dítě nesmí bít mladšího bratra.Ono když by Vám šéf v práci řekl,že jste úplně blbá a neschopná,taky byste chtěla vědět,co děláte špatně a nespokojila se jenom s takovým nicneříkajícím výrokem,z něhož se nic nedozvíte.
Česťa kuba
(upraveno)
28. 11. 2016, 14:20
@Lullalibby
Hmmmmm, poučné.
nanukac
(upraveno)
27. 3. 2016, 22:06
9Mellisa
(upraveno)
27. 3. 2016, 18:57
Dnes jsem dělala, bohužel už nestačím vložit fotku. Ostatní recepty na mazance mažu
Česťa kuba
(upraveno)
27. 3. 2016, 21:28
@9Mellisa
Kujíííííííííí přeji krásné Velikonoce
Atuna
(upraveno)
22. 2. 2016, 17:52
VERUNA2
(upraveno)
3. 5. 2015, 21:25
Zdravim,dnes upečeno a snězeno!Jedním slovem SUPER! Po několika nezdarech krásný mazanec,který nesplasknul,Ještě jednou díky za rady. Všem doporučuji vyzkoušet tenhle recept,vláčné těsto s kterým se dobře pracuje a po upečení mazanec jako peříčko,chce to opravdu nechat více nakynout! S pozdravem Jana
VERUNA2
(upraveno)
1. 5. 2015, 20:40
Dobrý večer, pořád zkouším nový a nový recept na mazanec,nebo vánočku.Těsto je vždy super,ale po upečení jako když vypustíte nafukovací míč.Nevím kde dělám chybu.Tenhle recept mě zaujal a ještě více komentáře.Jenom mám dotaz ohledně pečení.Pečete celou dobu ve spodní části trouby při stejných stupních?Zítra vyzkouším a doufám že budu mít úspěch.
Česťa kuba
(upraveno)
1. 5. 2015, 23:18
@VERUNA2
Dobrý večer, peču ho ani ne uprostřed, ani úplně dole, ale něco mezi. Chce je fakt nechat pořádně nakynout a potom péct n 170°c. Pokud ho nenakyne jak má, tak popraská, bude těžký a bez bublin. My máme jako 5ti členná rodina oba mazance k snídani snězené. Já věřím, že se vám podaří, přeju vám to. S pozdravem Anna
keira07
(upraveno)
5. 4. 2015, 10:14
Zvládne i začátečník jako já. Výborný,vláčný
kvítečko
(upraveno)
3. 4. 2015, 15:49
kubík04
(upraveno)
10. 11. 2014, 9:22
Dobrý den mazanec je výborný loni jsem ho dělala ale dávala jsem normální droždí jen sem si nenapsala kolik ho mám dát ? Mužete mi poradit ?
Česťa kuba
(upraveno)
27. 11. 2014, 11:11
@kubík04
Kostka kvasnic je na 1 kg mouky, řiďte se tím, kolik dáváte mouky
hilow
(upraveno)
25. 8. 2014, 18:41
Musim se přidat s chválou.Upekla jem dnes "Váš" mazanec a můžu říct,že lepší jsem ještě nejedla.Moc děkuji za super receptík a přidávám foto svého mazance http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4622417
kapi01
(upraveno)
28. 4. 2014, 19:08
Dobrý den, mazanec jsem pekla na velikonoce a byl vynikající . Určitě zase upeču ... , rozhodně stojí za vyzkoušení . Ukládám do oblíbených .
Renča73
(upraveno)
22. 4. 2014, 15:48
Vyzkoušeno o velikonocích hned 2x , měli jsme 4 mazance a jsou fuč. Děkujeme za recept.
Cica002
(upraveno)
22. 4. 2014, 12:43
Dobrý den, mrzí mě to, ale za naši rodinu nemůžu tento recept doporučit. Je pravda, že s těstem se pracovalo krásně, ale výsledek byl pro nás velkým zklamáním Mazanec byl téměř bez chuti ( manžel si dokonce myslel, že jsem ho koupila v obchodě) a na druhý den byl suchý a drobivý. A to jsem Heru nahradila máslem, přidala citrónovou kůru a rozinky namočené v rumu. Každopádně jsem se poučila a vím, že nad mazanec od mé maminky prostě není
monky3
(upraveno)
22. 4. 2014, 17:12
@Cica002
Jestli to nejspíš nebude jinýma věcma.....já letos to samé, dala jsem máslo, protože s jiným tukem mi to nikdo nejí a drobil se, suchý byl.....ale dělala jsem jiný recept.....podotýkám ...vyzkoušený, mouka už taky není co bývala.....poslední dobou se mi nedaří dobré kynuté
Cica002
(upraveno)
22. 4. 2014, 21:29
@monky3
V něčem máte určitě pravdu, ale máma mi donesla svůj mazanec, který peče každý rok a chuťově to bylo nesrovnatelné ( aspoň pro mě) Navíc byl krásně vláčný. Podotýkám, že jsme pekly ze stejné mouky a z vajec z jednoho plata. Je fakt, že co se týká kynutého těsta, nejsem zrovna zkušená pekařka, ale to by snad na chuť nemělo mít vliv- ta je dána receptem.
Česťa kuba
(upraveno)
23. 4. 2014, 8:00
@Cica002
Každý člověk má právo vyjádřit svůj názor, já vám za něj děkuji. Každý jsme z jinýho těsta a každému nemůže chutnat všechno. To by jste se divila, ale zkušenost pekařky má na těsto velký vliv
broskvicka21
(upraveno)
20. 4. 2014, 11:09
Děkuji moc za skvělý recept! Mazanec je výborný a krásně vypadá! Určitě zkusím příště i vánočku nebo loupáky!
Spolek holek
(upraveno)
20. 4. 2014, 8:13
když udělám kvásek, můžu to všechno hodit do pekárny na program těsto ????
Česťa kuba
(upraveno)
21. 4. 2014, 13:59
@Spolek holek
Určitě
gabca 82
(upraveno)
19. 4. 2014, 20:33
Tak jsem dneska pekla a lepší jsem nejedla, mňááááám S těstem se opravdu moc dobře pracovalo, teda spíš vůbec nepracovalo . Recept ukládám a moc díky za takovou dobrotu