(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
MOJE ŠPAGETY
Potřebné ingredience
1 balení špaget nebo jiných těstovin,1 velká cibule,sůl,pepř,masox,1 velké lečo,1 kečup,40 dkg vepřového mletého masa-může být i hovězí
Postup přípravy
Uvaříme špagety.Na pánvi orestujeme cibuli nadrobno dozlatova,přidáme maso,sůl,jen lehce,protože posypeme rozdroleným masoxem,pepř,restujeme,až se maso hezky rozdrobí,podlijeme trochou vody,a dusíme asi půl hodiny,pak přidáme jedno velké lečo i s nálevem,dusíme,až se skoro rozpadá,a nakonec přidáme jeden celý-ten menší kečup,chce to spíše ten sladký,aby to vyvážilo chut leča,povaříme asi tak 10 minut.Ted jsou dvě varianty-moje mamina to smíchá se špagetami,a nechá přes noc uležet,omáčka se částečně vcucne do špaget a je to mnam.Můj manžel to ale takhle nerad,takže to klasicky nandám na špagety,kdo chce posype sýrem,a je hotovo.Dobrou chut:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
137
(upraveno)
6. 3. 2008, 20:19
Dělam podobně, místo leča dávam 2 konzervy sekaných rajčat, maso jedině hovězí- není to mastný. A nakonec kořeníme oreganem. A je to fakt super. ale váš recept taky vyzkoušim.
jazumi
(upraveno)
11. 3. 2007, 10:09
jdu dělat Vaše špagety už potřetí- všimla jsem si,že jsem Vám je ještě nepochválila: tak tedy: DÍKY ZA SUPER DOBRÝ RECEPT
kosina
(upraveno)
11. 3. 2007, 10:14
@jazumi
Jé,děkuji,to jsem ráda,že chutnají
jazumi
(upraveno)
11. 3. 2007, 10:38
@kosina
já děkuji- díky "vašim špagetám" a "oranžovém rizotu" se pomalu zbavuji mých větších zásob leča ... a opravdu ráda
Preburda
(upraveno)
4. 7. 2006, 13:34
Věruško , tento receptík jistě udělám. Vaše "Oranžové rizoto" je vynikající a připadá mi tento receptík jako podobný tomu rizotu. Takže opět bude mňamkózní !!! Ivča
milu
(upraveno)
3. 7. 2006, 16:19
Holky takhle já je dělám taky.Vždy udělám pořádnou mísu aby bylo na další den.Je to mňamka a taky docela rychlovka. .......Milu.
kosina
(upraveno)
3. 7. 2006, 16:37
@milu
Přesně,u nás se dělaj v zadělávací míse
mohos
(upraveno)
28. 5. 2006, 13:31
Věrko, ten Váš recept je tak úžasný, že Vám ho musím pochválit znovu, dělám ho snad co 14 dní! Tak jsou ty špagety vynikající... a to odležení, to nemá chybu. Snad se neurazíte, ale včera jsem zkusila přidat na závěr ještě kukuřici Bonduelle (my ji totiž máme moc rádi, a to skoro všude), a bylo to i s ní dobré. Monika.
kosina
(upraveno)
28. 5. 2006, 13:54
@mohos
Moniko,vůbec se neurazím ta základní chut zůstává,a co si každý přidá,je už na něm.Já bych ještě podotkla k tomu leču-docela často někdo říká-i u mého oranžového rizota-že ho odrazuje to lečo..já abych se přiznala,tak lečo teda nemusím,ale tím,jak se to dlouho dusí,tak se dá říct téměř rozpadne,že ho v tom skoro ani člověk nepozná a přitom jídlo pěkně obarví a ochutí. Každopádně jsem ráda,že vám tak chutná Věra
mohos
(upraveno)
28. 5. 2006, 14:24
@kosina
Věrko, přesně! Já LEČO nejím, ani nevařím! Ale v tomhle receptu je prostě báječné! Monika.
mohos
(upraveno)
26. 3. 2006, 18:51
Věrko, tak jsme dneska měli Vaše špagety k večeři. Podle verze Vašeho manžela! Vynikající! Manžel měl boule za ušima, babička byla spokojena, ochutnal i prcek... Díky, zařazujeme je natrvalo do našeho jídelníčku , Monika.
kosina
(upraveno)
26. 3. 2006, 19:01
@mohos
Tak to mě těší,že Vám chutnaly a zkuste někdy i druhou variantu-já si vždycky kousek dám stranou a smíchám si to se špagetmama,nechám přes noc uležet,a pak si dám do nosu i já-aby jsme se s manžou nehádali Věra