Piškotová "Šarlotka" ovocná s jednoduchým krémem
Potřebné ingredience
Na piškotovou roládu: 140 gr cukr krupice, 5 vajec, 140 gr hladké mouky, rybízová zavařenina na potření. Asi 30 ks dětských piškotů na dno. Na krém: 400 gr zakysané smetany, 500 gr tvarohu ve vaničce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 1/2 lt mléka, 2 lžíce cukr krupice do pudinku. Ovoce - dávám rovnou zmrazený rybíz, v létě čerstvý, nejlepší jsou maliny, s ananasem je také vynikající. Jiná varianta: meruňková zavařenina a kousky kompot. meruněk, nebo broskve.
Postup přípravy
Krém: Pudink uvařte podle návodu na sáčku a nechte vychladnout, do vychladlého přidejte zakysanku a tvaroh + 2 lžíce moučk. cukru, nemusí se šlehat, pouze promíchejte pořádně lžící.
Ostatní postup u fotek.
TIP: Pokud se vám nechce roládu péct, kupte si dobrou hotovou 3 balíčky, nejlépe s ovocnou zavařeninou.
V letních dnech dobře vychlazená "Šarlotka" chutná lépe než zmrzlina.
na sníh používám tento rychlošlehač, je výborný...do bílků přidám před šleháním špetku soli.
na vymazaný a vysypaný peč. papír nalijeme těsto...
upečený a překlopený piškotový plát..
namažeme zavařeninou, nejlepší je domácí rybízová a zarolujeme..
do nádoby (používám větší cedník na špagety) dáme igelit...
roládu rozkrájíme na 1 cm plátky a vyložíme s nimi celou nádobu, můžeme piškot decentně pokapat rumem...
zamíchaný jednoduchý krém...
navrstvíme polovinu krému a posypeme ovocem, na krém položíme další plátky rolády a zase krém s ovocem...
na dno (poslední vrchní vrstva) už mi většinou roláda nezbyde, použiji dětské piškoty..
přehneme igelit a mírne stlačíme celou plochu, aby se krém lépe usadil...
zatížíme rovným! talířem nebo prkénkem a dáme alespoň na 4 hod. do ledničky uležet..
Po vyndání z ledničky odhrňte igelit ze dna Šarlotky a celou ji překlopte na rovnou plochu. Můžete celou dozdobit čokoládovou polevou.....u nás ji někdy ani nestačím překlopit a jí se rovnou lžící z cedníku.
Při krájení použijte velký plochý nůž. DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé