Kokos kostka
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 2 PL rumu. Náplň: 500 ml mléka, 90 g cukru, 40 g polohrubé mouky, 100 g strouhaného kokosu. Poleva: 100 g tmavé čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Nejdřív si uvaříme kaši z mléka, cukru a mouky, sundáme z ohně a ihned vmícháme kokos.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem, přiléváme olej, mléko a rum, přisypáváme prosátou mouku s práškem, nakonec ručně vmícháme sníh. Oddělíme 1/2 těsta, zamícháme do něho 1 lžíci kakaa a nalijeme na menší plech s pečícím papírem. (Pekla jsem na plechu 24 x 30 cm.) Předpečeme na 180°C 10 minut. Na horký tmavý korpus opatrně natřeme vlažnou kokosovou kaši, rozetřeme zbytek světlého těsta a dopečeme dalších 25 - 30 minut.
Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Krájíme nahřátým nožem.
pokrájené na plechu
Místo kokosu jsem dala stejné množství mletého máku. Spodní těsto je bez kakaa a místo polití čokoládou je nahoře kopeček želatinového krému. Jinak vše stejné.
Tentokrát celá kakaová a do těsta jsem dala jen půl prášku do pečiva.
Do kokosové kaše jsem přidala 2 lžíce rybízové marmelády.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé